Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Gerrie Smit
Venne 76
9671 EV WINSCHOTEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Gerrie Smit úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Gin - Tonic Cake

22 juni 2020

Wie denkt dat gin en tonic alleen een perfecte combinatie in een glas is, die heeft het mis. Deze mix is ook heerlijk in onderstaand recept voor een cake. Deze cake is niet alleen lekker, maar bakken levert ook nog eens een positief effect op je humeur. Win-win dus.

images.jpg

Ingrediënten:

Voor de cake:

3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda
1 snufje zout
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram roomboter
250 gram Turkse yoghurt
1 citroen

Voor de siroop:

5 citroenen uitgeperst
2 citroenen schoongeboend en in dunne plakjes gesneden
125 gram basterdsuiker
6 eetlepels tonic
3 eetlepels Gordon’s Dry Gin (of meer naar smaak)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak eerst de cake: splits de eieren in twee kommen, klop de eiwitten op en zet deze kom even weg.

Rasp de schil van 1 citroen en pers deze het daarna uit.

Roer in een aparte schaal of kom de baking soda, bakmeel en zout door elkaar.

Klop de eidooiers (in weer een andere schaal) schuimig met suiker, vanillesuiker en roomboter (wel eerst even smelten).

Meng in een grotere kom de yoghurt, het citroensap en de citroenrasp. Mix snel het bakmeel-mengsel erdoor. Schep dan voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag. Schenk in een ingevette cakevorm of brownievorm. Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Maak in de tussentijd de gin-tonic siroop die je straks over de cake gaat druppelen. Verwarm de citroensap van de andere 5 citroenen, basterdsuiker en tonic in een pan. Als de suiker is opgelost, draai je het vuur lager.

Snij de 2 schoongeboende citroenen in plakjes. Leg de plakjes citroen in het siroopmengsel en laat ze een paar minuten meekoken. De siroop wordt iets dikker. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld haal je de meegekookte citroenplakjes uit het pannetje en voeg je de gin toe. Rustig doorroeren en weer laten staan.

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Prik er dan met een breinaald of dikke satéprikker gaatjes in. Giet de helft van de siroop over de cake.

Leg de plakjes citroen uit de siroop op de cake. Snij de cake in blokjes en giet daar, vlak voordat je ‘m serveert, de rest van de siroop overheen.

 

Eet smakelijk!

« Terug